Menü

Fuşya Begonvil Fidanı 40 - 60 cm

419,99 TL

Fuşya Begonvil Fidanı 20 - 40 cm

Begonvil 'Rodos sarmaşığı” adı ile bilinir. Sarmaşık bir bitkidir. Tırmanıcı olmasından dolayı bu çiçek, begonvil ağacı olarak da anılır.

Begonvil Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Gelin duvağı, Ege ve Akdeniz’in kıyı bölgelerinde çok sık yetişir. Dolayısıyla ılıman- sıcak iklimleri sever. Köklerinin gölge, yarı gölge olan yerde; çiçek ve dallarının ise güneş alan bir yerde olması tavsiye edilir. Bu bakımdan da genelde evlerin giriş kısımları, sahil kenarları uygundur.
Begonvil rüzgara, özellikle soğuk rüzgarlara karşı dayanıksızdır. Bol su verilmemeli, toprağının kuruya yakın kalması gerekir. Süzek, pH değeri 6 ya da 7 yani az asitli ve nötr topraklar yetişmesi için uygundur. Deniz suyunu alan topraklarda en iyi halini alacaktır.

Begonvil Hangi Renklerde Olur?

Rodos sarmaşığı beyaz, pembe, turuncu ve fuşya renklerindedir. Bir daldan tek renk çıkmaktadır.

Begonvil Nasıl Kokar?

Tırmanıcı sarmaşık ve bodur begonvil olarak ikiye ayrılan bu çiçekler, kokusuzdur.

Begonvil Kaç Derece Soğuğa Dayanıklıdır?

Gelin duvağı soğuk ve donlu iklimlerde yetişmez. Özelikle soğuk ve rüzgarlı iklimlerde kuruyacaktır. Dayanabildiği sıcaklık en fazla -1 derecedir. – 6 derecenin altındaki sıcaklıklarda kurur. Ancak kışın yeri değiştirilirse bu sorun ortaya kalkacaktır.
Soğuğa dayanıklılık konusu 'Saksıda begonvil yetiştirilir mi sorusu” ile yakından ilgilidir. Begonvil aynı zamanda bir balkon bitkisidir. Eğer çiçeğin yerini, kışın daha sıcak bir olacak şekilde değiştirirseniz kışın bitkiyi kurutmamış olursunuz. Örneğin balkonda yetişen sarmaşığın kökünü ev içinde tutmak bir çözüm olabilir.

Begonvil ya da Gelin Duvağı Ne Zaman Ekilir?

Begonvil ekimi, ilkbahar ve sonbahar aylarında dikilmelidir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.